Japanse Theeceremonie

Deze ceremonie wordt verzorgd door Shinji en Naoko Oba. Naoko heeft een jarenlange ervaring als theemeester; haar partner Shinji begeleidt haar gedurende de workshop. De aankleding van de ruimte waarin de ceremonie plaatsvindt is Japans van sfeer en Naoko en Shinji zijn traditioneel gekleed. De ceremonie omvat een korte kennismaking met de Japanse (thee-)cultuur. Vervolgens worden enkele typische Japanse theeën bereid en geproefd, waarna wordt overgegaan naar het traditioneel bereiden en drinken van ceremoniële Matcha. De hele ceremonie is lichtvoetig van karakter en interactief; deelnemers zitten niet op hun knieën op de grond – dat vinden veel Westerlingen veel te inspannend – maar op stoelen aan een lange tafel. Er is ruimte voor het stellen van vragen, onderling contact en het zelf bereiden van de ceremoniële matcha.

“Let’s feel the peacefullness and enjoy Japanese tradition,”

De ceremonie duurt 2 uur.

 

Inschrijving

In onze agenda  zie je wanneer de komende Japanse theeceremonie plaatsvindt. Deelname kost € 35,- per persoon. Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier. 

De Japanse theeceremonie is ook op afspraak te boeken voor groepen van minimaal 6 personen. Deelname kost ook dan € 35,- euro per persoon. Voor meer informatie kun je tijdens de openingstijden van de winkel (woensdag tot en met zaterdag 11.00 – 17.00 uur) telefonisch contact met ons opnemen op telnr. 071-8871207.

 

let’s talk tea

contact