Matcha

Matcha – Matcha is een bijzondere (groene) thee en misschien wel de gezondste groene thee onder de theesoorten. Het komt oorspronkelijk uit Japan, uit de regio Kyoto. De theeblaadjes zijn vermalen tot poeder, hierdoor krijgt het poeder een felgroene kleur. Daarnaast weten we dat Matcha gezond is, dit komt doordat het veel meer anti-oxidanten heeft dan normale groene thee én het is rijk aan chlorofyl. Dit stofje helpt om het bloed meer zuurstof op te laten nemen en versterkt je immuunsysteem wanneer je bijvoorbeeld ziek bent.

Maar hoe smaakt Matcha eigenlijk? Het heeft een zoetige maar ook sterke umami smaak, maar als je het echt wil weten moet je het gewoon proeven! Matcha wordt onder andere gebruikt tijdens Japanse theeceremonies en heeft een speciale bereidingswijze (wil je zo’n theeceremonie zelf ervaren? Wij hebben regelmatig workshops). Het maken van Matcha creëert een rust momentje op de dag en daarna kan je genieten van een lekker, maar ook gezond kopje (groene) thee!

Wij hebben twee soorten Matcha; Premium en Cha No Yu. Beiden zijn verkrijgbaar in onze winkel in Leiden of via onze webshop.

Moers, too small to fall

contact